Help, wimperextensions laten los

Eindelijk je hebt een volle set wimperextensions. Tevreden loop jij de deur uit met volle en lange wimpers. Maar dan ineens na een paar dagen laten de extentions los. Een verschrikkelijk verassing. Maar hoe komt het nou eigenlijk?

Wimpergroeicyclus
Wimperextensions is een tijdelijke behandeling. Je wimpers groeien namelijk in een bepaalde groeicyclus. Net als bij de groeicyclus van het hoofdhaar heeft ieder mens een andere wimpercyclus. Het duurt ongeveer tussen de 6 tot 8 weken voordat een wimper de volledige groeicyclus heeft gehad. Als je wimper extensions hebt laten zetten, gaat deze wimper groei nog gewoon door. Na ongeveer 8 weken zijn al je wimpers met extensions dus uitgevallen en groeien daar nieuwe haartjes voor in de plaats. Je zou dus ongeveer na 3 weken moeten bijvullen.

Hoeveel wimper uitval is normaal?
 Je word wakker en tot grote schrik zie je 5 wimpers met extensions op je kussen! Voor iedere wimperextension liefhebber is dit een teleurstelling. Helaas vallen je wimpers nou eenmaal uit. Dat je 3 of 5 wimpers verliest hoeft niet te betekenen dat je gelijk een hele bos met wimpers kwijt bent. Je hebt namelijk maar liefst per oog ongeveer 200 wimpers! Het verschilt per dag hoeveel wimpers eruit vallen. Het kan ook zijn dat je op een dag helemaal niks verliest. Dit heeft allemaal te maken met de groeifase van de wimpers.

Oorzaak van uitvallende wimpersextensions


Verkeerde make-up remover
Alle make-up en gezicht producten op oliebasis kunnen de extensions laten losweken of zelfs beschadigen. Draag jij graag eyeliner of mascara? Gebruik dan make-up op waterbasis.

Vettige huid
Heb jij een vettige huid? Dan kan dit de oorzaak zijn dat de extensions snel uitvallen. Het vet dat je huid produceert en de natuurlijke oliën van je huid kan zich dan niet goed binden met de wimper lijm. Als je een zeer vette huid hebt, geeft dit dan altijd even aan.

Hormonen & stress

Door verschillende medicijn gebruik of stress kunnen je wimpers uitvallen. Dit heeft allemaal te maken met je hormonen. Ook tijdens je zwangerschap heb je erg vettige wimpers. Tot ongeveer 12 weken van je zwangerschap worden wimper extensions afgeraden. Ook als je in de overgang zit is het af te raden geen extensions te gebruiken.

Hooikoorts
Last van hooikoorts? Dit kan erg vervelend zijn als je wimper extensions hebt. Je ogen gaan veel tranen en jeuken waardoor de wimpers kunnen loslaten. Er wordt altijd geadviseerd om medicijnen tegen hooikoorts te nemen zodat de kans minder is dat de extensions uitvallen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.